news

Jaaroverzicht: Terugblik op 2016 - Doorkijk naar 2017

Buitenlandse investeringen hebben een belangrijke toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie. Zo zorgen buitenlandse bedrijven voor 16 procent van de banen in Nederland en samen zijn zij goed voor 36 procent van de totale omzet in Nederland*.

terugblik op 2016, doorkijk naar 2017 - WFIA jaaroverzicht

Investeringen naar Den Haag
In 2016 hebben 40 buitenlandse bedrijven met behulp van de WFIA geïnvesteerd in Den Haag. Deze investeringen creëerden direct 148 nieuwe banen voor de regio Den Haag en zij spreken de verwachting uit over 3 jaar 444 werknemers in dienst te hebben. Een bijzonder project dit jaar was de verhuizing van technisch dienstverlener Jacobs naar de stad Den Haag. Zij zorgden voor nog eens 1100 extra arbeidsplaatsen voor de stad.

Innoveren en groeien: wij bieden internationale ondernemingen er de basis voor
Zes projecten kwamen voort uit het Investor Relations-programma. Deze buitenlandse bedrijven hebben al een vestiging in Nederland en hebben met behulp van ons hun activiteiten hier uitgebreid, ze zijn binnen de regio verhuisd of hun vestiging is behouden voor de regio. U leest hierover in het hoofdstuk “Investor relations activiteiten” op pagina 28.

Den Haag. Dynamische werkomgeving, rustig wonen
Dit jaar treft u ook interviews aan met onze belangrijkste stakeholders en hun visie op de kwaliteit van wonen en werken in de regio Den Haag. Wij vinden het erg belangrijk een dialoog met hen aan te gaan, en vaak en intensief contact te hebben. Zij zijn het waar we het allemaal voor doen.

Benieuwd naar ons jaaroverzicht ? U leest het hier.
Ontvangt u liever een gedrukt exemplaar? Neem dan contact met ons op via 070 311 55 55.

*Bron: CBS Statline: Internationalisering 2015, derde kwartaal

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com