news

Social enterprise Samasource opent Europees HQ in Den Haag

Den Haag, 17 februari – Samasource kondigde vandaag de start van haar Europese activiteiten aan tijdens de officiële opening in de New World Campus in Den Haag. Samen met de Haagse partnerorganisatie ImpactCity hoopt de onderneming de stad Den Haag op de kaart te zetten als hub voor innovatieve ondernemers die zich richten op het creëren van positieve sociale impact.

Tijdens de officiële opening ging er speciale aandacht uit naar het zogeheten ‘impact sourcing’– het uitbesteden van bedrijfsprocessen (BPO) op sociaal verantwoorde wijze – en de wereldwijde opkomst van social enterprises. Onder meer Leila Janah, CEO van Samasource en Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Special Envoy Startupdelta, spraken tijdens de opening over de ambities en visie van Samasource en het stimuleren en faciliteren van tal van innovatieve ondernemers in het Startup ecosysteem van Nederland.

ImpactCity, de gemeente Den Haag en de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) hebben allen een integrale bijdrage geleverd aan de komst van Samasource naar Den Haag. Als internationale broedplaats voor sociale vernieuwers was de keuze voor Den Haag snel gemaakt. De Europese markt is volgens Samasource echt klaar voor impact sourcing. Er zijn immers weinig soortgelijke partijen en er is een overvloed aan potentieel en talent in Europa”, aldus Asia Hendrick, European Sales Manager bij Samasource.

Officiele opening Samasource small

V.l.n.r Harro Stokman (Qualcomm), Prins Constantijn van Oranje – Nassau (StartupDelta), Leila Janah (Founder Samasource), Karsten Klein (wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens)

Over Samasource
De in 2008 opgerichte non-profit onderneming Samasource helpt o.a. vrouwen en jongeren in achtergestelde gebieden aan waardige arbeid middels hun online platform SamaHub. Op dit platform besteden bedrijven hun dataprojecten uit aan werknemers in ontwikkelingslanden. Samasource biedt men op deze wijze de kans op een duurzaam inkomen in gebieden met een doorgaans hoge werkloosheid, zoals Oost-Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika. Top op heden heeft Samasource meer dan 30.000 mensen geholpen om met behulp van projecten van ’s werelds grootste bedrijven zoals Google, Glassdoor en Microsoft, zichzelf uit de armoede te ontworstelen.

De sinds vorig jaar winstgevende onderneming hoopt door de groeiende winst deze herfst een nieuw delivery center te openen in Mumbai. Hier worden o.a. vrouwen en jongeren opgeleid om simpel aak administratief werk te verrichten. Samasource beschikt al over een delivery center in Nairobi waar meer dan 1200 mensen werken aan uitbestedingsprojecten. Zij zijn daarmee de grootste ‘outsourcing’ organisatie in Oost-Afrika.

Voor meer informatie over Samasource, ga naar www.samasource.org

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com