news

Holland Paviljoen over Den Haag: ‘Secure digital gateway to Europe’

Den Haag onderstreept zijn internationale positie als de ‘Secure digital gateway to Europe’ door voor de eerste keer met een Holland Paviljoen aanwezig te zijn op het grootste congres van de mobiele tech industrie ter wereld; het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona van 27 februari tot 2 maart. Executive People en Dutch IT-channel zijn mediapartner van het Holland Paviljoen.

Tijdens het congres worden in het Holland Paviljoen handelsdelegaties uit onder andere Korea, Canada, Verenigd Koninkrijk en Oost Europa ontvangen en vinden er ontmoetingen plaats tussen diverse multinationals. Op maandag wordt het Holland Paviljoen officieel geopend door ambassadeur Matthijs van Bonzel, wethouder Saskia Bruines en CEO van KPN Eelco Blok. Aansluitend is een netwerkavond georganiseerd voor meer dan 400 Nederlandse ondernemers.

MWC Social 1

Economische groei bevorderen
Naast het bedrijfsleven staan in het Holland Paviljoen ook The Hague Security Delta (HSD), RVO.nl, InnovationQuarter, WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA), Startup Delta, Enterprise Summit en de gemeente Den Haag met als doel de economische groei in de sectoren mobiele technologie, veiligheid en IT in Den Haag te bevorderen.

“Den Haag heeft met The Hague Security Delta een sterk netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen opgebouwd. We zijn Europees koploper op het gebied van cybersecurity”, aldus Haagse wethouder Saskia Bruines. “Om de verdere groei van dit knooppunt te realiseren, organiseert, stimuleert en investeert de regio Den Haag tal van activiteiten op het gebied van IT en Security.”

Kennis en Talent
De regio Den Haag draagt met zijn veiligheidscluster bij aan de talentpoel van hoogopgeleid en internationaal talent. Toch hoopt de gemeente Den Haag nieuwe talent te scouten op het MWC; bijvoorbeeld tijdens het BIG-small Pitch event waar de beste mobiele startups hun innovatieve ideeën gaan pitchen aan een jury bestaande uit ervaren ondernemers.

In het Holland Paviljoen zal Jaya Baloo, de Chief Information Security Officer van KPN, spreken over het belang van veiligheid en de snelle veranderingen in de mobiele sector. Directeur van The Hague Security Delta Richard Franken spreekt over de kansen binnen de cybersecurity sector en Norbert Siegers, Head of IT Channel Solutions van ABN AMRO over de naadloze integratie tussen web en app.

Source: Dutchitchannel

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com