news

'Recordaantal buitenlandse investeringen in Nederland'

Het aantal buitenlandse investeringen in Nederland is vorig jaar tot recordhoogte gestegen.
Volgens accountants- en advieskantoor EY was bij elkaar opgeteld sprake van 219 investeringsprojecten. Dat is 47 procent meer dan in 2014.

Het gaat vooral om buitenlandse bedrijven die logistieke centra, sales- en marketingactiviteiten, hoofdkantoren of onderzoeksafdelingen openden in ons land. Net als eerdere jaren kwamen de meeste investeerders uit de Verenigde Staten. Verder waren er veel Chinese bedrijven bij.

Volgens EY speelt het aantrekken van de economie bij de toename van de investeringen een belangrijke rol. Ons land wordt daarbij nog altijd beschouwd als een aantrekkelijke investeringshaven. Het vertrouwen van buitenlandse bedrijven in Nederland als vestigingsplek was de afgelopen jaren steevast erg hoog.

Europa
Ook in Europa als geheel werden vorig jaar een recordaantal buitenlandse investeringen gedaan. EY telde er in totaal 5.083, tegen 4.448 een jaar eerder. Vooral in Polen, Rusland, Roemenië en Hongarije groeiden de investeringen sterk.

EY Global Investment Monitor 2015

Het jaar 2015 was een topjaar op het gebied van buitenlandse investeringen, zowel voor Europa als voor Nederland. Niet eerder werden er zoveel investeringsprojecten geteld: 219 in Nederland en 5.083 in Europa.

Of het aantal investeringen in Nederland dit jaar een nieuwe piek zal laten zien, valt overigens nog te bezien. Uit een peiling onder ruim tweehonderd grote buitenlandse bedrijven blijkt volgens EY dat de investeringsbereidheid dit jaar weer iets is teruggelopen ten opzichte van 2015.

Dat duidt erop dat het aantal ondernemingen dat plannen heeft om komende tijd in ons land te investeren, iets is afgenomen.

Bron: nu.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com