news

Platform China Holland Innovation Center officieel geopend

Den Haag, 24 mei 2016 – Voorafgaand aan de opening van Startup Fest Europe, hét festival waar startups, investeerders, ontwikkelaars en bedrijven elkaar ontmoeten, vond gisteren de China Holland Innovation Day plaats in het WTC in Den Haag. Met het doorknippen van het rode lint is tijdens het event het nieuwe China Holland Innovation Center (CHIC) platform officieel gelanceerd. Een nauwe samenwerking tussen innovatieve Sino-Dutch clusters is hiermee bezegeld.

China Holland Innovation Day
Tijdens de China Holland Innovation Day stonden sprekers geprogrammeerd als Walter Feng (Huawei), Floriske Deutman (DSBP), Lies Jansen (NWP) en Werner Wu (CHIC). De aan het event deelnemende Chinese delegatie onder leiding van Mr. Zhanshan Han werd officieel welkom geheten door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn van Nederland, namens Startup Fest Europe.

De samenwerking met innovatieve Sino-Dutch clusters en het creëren van zakelijke kansen stonden tijdens de China Holland Innovation Day centraal. Het event vormde voor InnovationQuarter dan ook een passend moment voor het tekenen van een MoU met de Chinese onderneming Hopefull Grain & Oil Group en een Confirmation Letter met het China Holland Innovation Center (CHIC). Met het doorknippen van het rode lint, een traditionele Chinese ceremonie, is ook het nieuwe CHIC-platform officieel gelanceerd.

China Holland Innovation Center (CHIC)
CHIC ondersteunt de internationalisering van Chinese bedrijven en assisteert bij het zaken doen met en in Nederland en Europa. Het zal de toegang tot wereldwijde innovatie en technologie vergemakkelijken. CHIC verzorgt business services en creëert faciliteiten om kennis, ervaring en contacten tussen Chinese bedrijven en lokale organisaties te delen. CHIC streeft er ook naar om zich te ontwikkelen tot een platform voor opleiding en onderzoek, dat de technologie-uitwisseling tussen China en Nederland gaat versterken. Het CHIC-project werd geassisteerd door InnovationQuarter, WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

China-Holland samenwerking
Werner Wu, oprichter CHIC, is erg blij met het onlangs geopende kantoor in Den Haag: “De reden waarom we ons centrum in Nederland vestigen, is omdat Nederland een zeer innovatief land is met zakelijke passie. We zien veel gelijkenissen tussen Chinezen en Nederlanders.
De Chinese overheid stimuleert bedrijven om innovatiever te worden en op zoek te gaan naar zakelijke kansen in het buitenland voor innovatie en internationalisering. We zijn erg blij met alle steun van InnovationQuarter, WFIA en NFIA. Met onze visie zijn we ervan overtuigd om van CHIC een succes te maken in Den Haag!”

“De stad Den Haag heeft de deur naar de wereld wagenwijd open staan”, aldus de wethouder Ingrid van Engelshoven (Den Haag). “Innovatie is onze core business. CHIC zal zich thuis voelen in Den Haag. Het is een kans voor zowel de stad als het China Holland Innovation Center.”

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com