news

(Dutch) China doet meer zaken met Nederland

China heeft afgelopen jaar 9% meer geïnvesteerd in de Nederlandse markt dan in 2014. Nederland staat nu op de vierde plaats waar het gaat om Chinese investeringen in Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Baker & McKenzie, dat de onderneming vandaag bekend maakte.

Het Chinese kapitaal ging grotendeels naar de Nederlandse it-markt — te weten $ 1,8 mrd. De overige 23% van de investeringen stak China in de financiële en zakelijke dienstverleningssector en de zorg- en biotechmarkt ($ 0,7 mrd).

Nederland is sterk in opkomst als bestemming voor Chinese bedrijven en overnames, vooral waar het gaat om de technologiesector en de financiële dienstverlening, zegt Wibren Veldhuizen, partner belastingen bij advocatenkantoor Baker & McKenzie.

In Europa werd door China het meest geïnvesteerd in Italië ($ 7,8 mrd), gevolgd door Frankrijk ($ 3,6 mrd) en het Verenigd Koninkrijk ($ 3,3 mrd). De opkomst van investeerders uit China in Europa (en Noord Amerika) wordt onder andere gedreven door de snelle groei van Chinese bedrijven en de liberalisering van de Chinese regels omtrent buitenlandse investeringen, zo zegt Veldhuizen.

De gezamenlijke waarde van de investeringen door nieuwe spelers, zoals verzekeraars en private equity-investeerders, was in 2015 meer dan $ 15 mrd, vanaf bijna nul in 2012.

In totaal is er in 2015 een recordbedrag van $ 40 mrd aan investeringskapitaal vanuit China naar Europa en Noord Amerika gestroomd, waarvan $ 23 mrd in Europa terechtgekomen is.

Bron: fd

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com