news

Britse IE-specialist HGF opent kantoor in Den Haag

Den Haag, vrijdag 18 maart – Wethouder Ingrid van Engelshoven opende gisteren tijdens een officiële bijeenkomst het nieuwe kantoor van HGF in Den Haag. De Britse onderneming, gespecialiseerd in intellectueel eigendom, octrooien en merken begeeft zich hiermee voor het eerst op Europees vasteland. Het kantoor dient als opmaat voor het verwerven van een internationale marktpositie, om te beginnen in de Benelux. De komst van HGF is een aanvulling op het Finance & Legal cluster in de Haagse regio. De WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) zet zich actief in voor het versterken van dit cluster en begeleidde samen met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) HGF bij vestiging in de ‘Spaces’ in het oude Esso gebouw aan de Zuid-Hollandlaan.

Britse IE-specialist HGF opent kantoor in Den Haagv.l.n.r. Dr. Achim Krebs (Partner HGF), Jason Lumber (Voorzitter en partner bij HGF), Wethouder van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs (KIJO), Marleen Zuijderhoudt (directeur WFIA) en Frank A. Salzgeber (Hoofd Technology Transfer Programme ESA).

Wethouder Van Engelshoven onderstreepte tijdens de opening het belang van partijen zoals HGF: “Den Haag is bijzonder blij met de komst van HGF. Dit is een perfect match tussen een bedrijf dat gespecialiseerd is in intellectueel eigendom en een stad die zich daarmee profileert. Niet voor niets zal in Den Haag de lokale divisie van het Unified Patent Court worden gevestigd.”

De Britse juridisch dienstverlener en specialist op het gebied van intellectueel eigendom (IE) richt zich in Den Haag in eerste instantie op octrooibescherming en aanverwante dienstverlening als merk- en modelbescherming, maar is van plan dit in de nabije toekomst uit te breiden naar een breder aanbod, zoals auteursrecht, licentiecontracten en due dilligence.

Keuze voor Den Haag
“Aangezien de regio Den Haag als het hart van het IE-centrum in Europa fungeert met onder meer het Europees Octrooibureau in Rijswijk, het Nederlands Octrooicentrum en het Benelux Merkenbureau, alsmede de aanwezigheid van verschillende belangrijke gerechtshoven, was de keuze voor Den Haag relatief snel gemaakt”, aldus Dr. Achim Krebs, Partner bij HGF Den Haag. Hij sprak lovend over de faciliteiten van de stad: “Den Haag loopt qua innovatie en infrastructuur voor op grote steden als Amsterdam of Brussel”.

Met de opening van het kantoor in Den Haag wil HGF de snelle groei die het de afgelopen jaren in Groot-Brittannië heeft ingezet, voortzetten in Europa. Met ongeveer 100 gekwalificeerde octrooi- en merkengemachtigden en een totaal team van meer dan 250 werknemers, behoort HGF nu de op één na grootste patent firma is in de Groot-Brittannië en tot één van de vijf grootste Europese IE-kantoren. Het kantoor in Den Haag verwacht in de komende drie jaar uit te breiden naar 10 werknemers.

www.hgf.com

www.westholland.com
Voor meer informatie:
Renée Hammersley, Marketing Communications Advisor WestHolland Foreign Investment Agency
070 311 55 55 / 06 24 75 66 56 r.hammersley@westholland.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com