news

(Dutch) KPN versnelt landelijke uitrol LoRa-netwerk

KPN versnelt de uitrol van het LoRa-netwerk in Nederland. Het telecombedrijf wil in het tweede kwartaal van dit jaar een landelijk dekkend LoRa-netwerk hebben. De uitrol van het netwerk wordt versneld door de grote vraag hiernaar.

Den Haag en Rotterdam zijn in november 2015 door KPN voorzien van een LoRa-netwerk. Het telecombedrijf had de doelstelling om eind 2016 een landelijk dekkend internet of things (IoT)-netwerk uit te rollen. Door de grote vraag van klanten en geïnteresseerden, heeft KPN besloten om de landelijke uitrol te versnellen.

KPN verwacht het tweede kwartaal van 2016 de landelijke uitrol te hebben gerealiseerd. Hiervoor gaat het de komende maanden in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten voorzien van een LoRa-gateway en -antenne. Hierdoor kunnen miljoenen apparaten aan elkaar verbonden worden.

LoRa in Nederland
LoRa staat voor Long Range. Via een LoRa-netwerk kunnen objecten en systemen via sensoren informatie uitwisselen. Hierdoor is het ideaal voor het IoT. In Nederland zijn er naast KPN nog diverse partijen bezig met de uitrol van een LoRa-netwerk. Zo heeft Draadloos Eindhoven in oktober een IoT-netwerk uitgerold in Eindhoven en voorzag Intermax Rotterdam van een LoRa-netwerk.

Daarnaast bouwt de Nederlandse start-up The Things Network aan een wereldwijd IoT-netwerk. Het ontwikkelt open source software die wordt toegepast op bestaande hardware (gateways). Via crowdfunding-campagnes worden steden voorzien van deze hardware. Amsterdam is via zo’n campagne voorzien van een LoRa-netwerk. Daarnaast zijn er meerdere campagnes gestart om ook andere steden van een LoRa-netwerk te voorzien, zoals een IoT-netwerk in Geleen.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com