news

Chinese farmaceut in TCM vestigt zich op Leiden Bio Science Park

Leiden, 18 november 2015 – Vandaag werd in de Hortus Botanicus Leiden de samenwerking tussen het Chinese beursgenoteerde Jill Zixin Pharmaceutical Com Ltd. en het Leidse Fytagoras BV officieel vastgelegd. Wethouder Damen van de gemeente Leiden feliciteerde Mr. Guo Chunsheng, counsellor van Zixin en Mr. Frits van Horssen, CEO van Fytagoras BV met dit partnership. Zixin, een Chinese farmaceut in traditionele geneeskunde, is expert op het gebied van de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen. Zixin zet wereldwijd expertisecentra op om te investeren in innovatie en ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen. De realisatie van het Europese expertise- en researchcentrum op het gebied van ginseng start nu in Leiden.

Mr. Guo Chunsheng (woordvoerder van Zixin): “We verheugen ons op de samenwerking met Fytagoras op het gebied van de Chinese geneeskunde en in het bijzonder in de ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek naar de plant ginseng. Wij hopen dat onze samenwerking het onderzoek naar de Chinese geneeskunde bevordert en uiteindelijk resulteert in innovatieve producten voor invoering van de Europese markt.

De samenwerking met Fytagoras geeft Zixin toegang tot expertise op het gebied van plantenveredeling en zaadproductie en richt zich voornamelijk op de doorontwikkeling en productie van Ginseng en Chinese medicijnen op basis van natuurlijke ingrediënten. Fytagoras kan door deze samenwerking haar expertisegebieden verder uitbouwen en breder toepassen, en een groei van minstens 30% in personele bezetting realiseren.

Totstandkoming samenwerking
De samenwerking met Fytagoras kwam eerder dit jaar tot stand met de hulp van The Netherlands Foreign Investment Agency, InnovationQuarter en The WestHolland Foreign Investment Agency. Om uit te breiden naar Europa en daar een expertisecentrum op te richten, zocht Zixin naar een geschikte partner die onderzoek doet naar zaad- en plantverwerking. De samenwerking met Fytagoras, dat gevestigd is op het Leiden Bio Science Park, is in dit kader een logische match.

Zixin heeft in Fytagoras een langdurige partner gevonden. Een partner die ondersteunt bij verder onderzoek naar de ginsengplant en het ontwikkelen en verwerken van deze plant in medicatie voor de consument.

WHF ondertekening contract tussen Chunsheng en Fytagoras Woensdag, 18 november 2015

Foto v.l.n.r.: Mei Wang (SU Biomedicine), Derk Jan Statema (WestHolland Foreign Investment Agency), Frits van Horssen (Fytagoras BV), Guo Chunsheng (Zixin), Wethouder Damen (Gemeente Leiden), Lissa Boxy and Chris van Voorden (InnovationQuarter).

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com