news

15 jaar acquisitie in WestHolland (Dutch)

De beschikbaarheid van getalenteerde werknemers is voor internationale investeerders steeds belangrijker en maakt deel uit van het vestigingsklimaat. Dit bepaalt mede de keuze voor een vestigingslocatie. Dat was de conclusie op het 15-jarig bestaan van de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) in het World Trade Center in Den Haag. Waar in het verleden de aanwezigheid van potentiele zakenpartners, bereikbaarheid of operationele kosten bepalend waren bij locatiekeuze, is de factor arbeid nu vaak doorslaggevend. Ook Keynote speaker minister-president Mark Rutte benadrukte het belang van buitenlandse investeringen voor de Nederlandse economie. Tijdens het jubileum hield wethouder Stedelijke Economie Karsten Klein een tweespraak met de heer Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, over het belang van innovaties, het aantrekken van talent en het creëren van ecosystemen in de regio. In 15 jaar hebben honderden bedrijven zich met advies en assistentie van de WFIA in WestHolland gevestigd.

Foto 1 15 jaar persbericht
Fotograaf: Jos van Leeuwen
Foto: v.l.n.r. Burgemeester van Aartsen, Directeur WFIA Marleen Zuijderhoudt, Minister-president Mark Rutte

Minister-president Mark Rutte: “Nederlanders blijven niet in de haven liggen, maar reizen de hele wereld af om zaken te doen. Stilzitten achter een bureau is niets voor ons. Daar worden we onrustig van. Dus we gaan erop uit. Zoeken gelijkgestemden in andere landen en gaan talloze samenwerkingsverbanden aan. Het is goed dat de WFIA deze handelsgeest herkent, erkent en met een uitgestoken hand bedrijven helpt wegwijs te worden in Den Haag of elders in ons land. Het levert niet alleen goede contacten op, maar vooral: banen. En die zijn meer dan welkom in Nederland.”

Wethouder Stedelijke Economie Karsten Klein: “Het stadsbestuur blijft investeren in een aantrekkelijke omgeving waarin innovatie en talent kunnen floreren. We bouwen voort op onze bekendheid als internationale stad van vrede en recht en sluiten aan bij de sterke kennisclusters rond onder meer ICT, veiligheid en finance die we hier al hebben. Ik zie de WFIA als belangrijke partner bij het verbinden van het internationale bedrijfsleven aan onze ambities. ”

– Einde bericht –

Voor meer informatie:
Renée Hammersley, Marketing Communications Advisor WestHolland Foreign Investment Agency
070 311 55 55 / 06 24 75 66 56 r.hammersley@westholland.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com