news

Tong Ren Tang opent Europees hoofdkantoor in Den Haag (Dutch)

PERSBERICHT Den Haag, 27 augustus 2015 – Tong Ren Tang, wereldwijd marktleider traditionele Chinese geneesmiddelen, heeft gekozen voor Den Haag als vestigingsplaats. Van hieruit zal de aansturing van de groeiende Europese activiteiten van de onderneming plaatsvinden. Later dit jaar opent het aan de beurs van Hong Kong genoteerde bedrijf ook een zogenaamde flagship store in Den Haag. Klanten kunnen hier kennismaken met behandelingen, zoals acupunctuur en massages, en medicijnen op basis van natuurlijke kruiden volgens 2000 jaar oude traditionele Chinese leer.

Opening Tong Ren Tang

Opening Tong Ren Tang v.l.n.r. Mevrouw Ding Yongling (CEO van Tong Ren Tang), Chinese ambassadeur Chen Xu, Wethouder Stedelijke Economie Karsten Klein, Meneer Lasé Hu (directeur PuDu), Marleen Zuijderhoudt (directeur WestHolland Foreign Investment Agency)

De keuze voor Den Haag kwam tot stand na bemiddeling van de WestHolland Foreign Investment Agency en de Netherlands Foreign Investment Agency. De eerste contacten stammen uit 2008, waarna Tong Ren Tang in 2009 deelnam aan het glastuinbouwseminar ‘High Value Plant Products’ in het Improvement Centre in Bleiswijk. De intentie om te investeren in Den Haag werd uiteindelijk bekrachtigd met een Letter of Intent tijdens de economische missie van Minister-president Mark Rutte in maart jl.

Wethouder Karsten Klein (Economie): “Den Haag heeft een levendig bedrijfsleven en Chinese ondernemers leveren daaraan een niet te onderschatten bijdrage. Nu al zijn in Den Haag een kleine  honderden Chinese bedrijven gevestigd, waaronder ook grote bedrijven zoals Huawei, ZTE en Techshino. Met de komst van Tong Ren Tang is ook de aloude Chinese geneeskunst in onze stad bechikbaar geworden voor zowel de Chinese gemeenschap als de rest van Den Haag.

Tong Ren Tang is een begrip in China en neemt een vooraanstaande positie in als productie- en retailonderneming, met onder andere ruim 1000 vestigingen van traditionele Chinese apotheken. De historie van Tong Ren Tang gaat bijna 350 jaar terug. In 1668 richtte Yue Xianyang, arts aan het keizerlijke hof, de onderneming op in Beijing.

Ms. Ding Yongling (CEO of Tongrentang), licht toe dat de keuze voor Den Haag onder andere te maken heeft met het internationale karakter van de stad: “Den Haag kent een grote Chinese gemeenschap voor wie Tong Ren Tang een zeer gerenommeerd merk is. Mede door de Chinese gemeenschap is er ook bekendheid onder het Haagse publiek met traditioneel Chinese geneeskunde en de werking van geneeskruiden en behandelingen.

Tong Ren Tang nam een meerderheidsbelang in het reeds in Den Haag gevestigde PuDu Health Center aan de Amsterdamse Veerkade 66. In dit centrum zal ook een traditioneel Chinese apotheek worden gevestigd waar de bekende Tong Ren Tang producten verkrijgbaar zullen zijn. Het centrum is nu reeds geopend voor behandelingen. De Chinese apotheek zal worden geopend in de loop van oktober, waarna een officiële publieksopening volgt.

WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA)
De WFIA acquireert en adviseert internationale ondernemingen en organisaties bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio Den Haag. Daarnaast ondersteunt WFIA de gemeente Den Haag en het Convention Bureau bij het werven van internationale congressen en seminars en Non-Gouvernementele Organisaties (NGO’s). De WFIA is in 2000 opgericht door gemeenten in de Haagse regio.

– Einde bericht –

Voor meer informatie:
Renée Hammersley
Marketing Communications Officer
WestHolland Foreign Investment Agency
070 311 55 55 / 06 24 75 66 56 r.hammersley@westholland.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com